04Oct , 2019

What to wear, αν είσαι εργαζόμενη από το σπίτι

Δεν είναι λίγες πλέον οι γυναίκες που είτε επιλέγουν, είτε «πρέπει» να δουλεύουν από το σπίτι. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια ευκολία, ως προς την άνεση και τον χρόνο. Στη σύγχρονη και δυναμική γυναίκα προβάλλονται δυνατότητες – ευκαιρίες, ώστε να είσαι σε θέση ν’ ανταποκρίνεται και ν’ αποδίδει τα μέγιστα από όπου και αν βρίσκεται.

Ωστόσο ποιος είπε ότι ακόμα και αν δουλεύεις από το σπίτι δεν μπορείς να δείχνεις εξίσου κομψή, σαν να βρίσκεσαι στο γραφείο σου, αλλά με μια δόση μεγαλύτερης άνεσης; Αυτό που μπορώ να σου πω, είναι ότι σίγουρα δεν θα προβληματιστείς στο τί θα βάλεις, αφού τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Κάνεις ένα short detox από το office look, επιλέγοντας ένα πιο casual look όντας στον προσωπικό σου χώρο. Το πιο σημαντικό από όλα, είναι να σκεφτείς ότι το κάνεις, αρχικά, για να αισθανθείς εσύ καλά! Γιατί όπως και να το κάνεις, φορώντας τις πιτζάμες σου, ενώ εργάζεσαι στο σπίτι σου, ίσως δεν έχεις ένα παραπάνω κίνητρο για να δουλέψεις με μεγαλύτερη όρεξη. Υπάρχει η ώρα που θα χαλαρώσεις στον καναπέ σου πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα αγκαλιά με την κουβερτούλα σου και τις πιτζάμες σου, γι’ αυτό λοιπόν δες το αναλογικά!

Δημιούργησε τη δική σου τάση από την άνεση του σπιτιού σου

Δεν λίγες οι φορές, ίσως αρκετά συχνά, που η δουλειά μου συνεχίζεται και στο σπίτι. Είναι κάτι που πραγματικά απολαμβάνω πολύ, γιατί αισθάνομαι ακόμα πιο δημιουργική. Για το σκοπό αυτό επιλέγω να είμαι πάντα άνετη και να φοράω ρούχα που να προσαρμόζονται σ’ αυτή μου την διάθεση.

Αν έχω ραντεβού μέσω skype, φοράω συνήθως ένα βαμβακερό πουκάμισο μ’ ένα τζιν ή ένα flare παντελόνι σε συνδυασμό με  μια πλεκτή ζακέτα και τα sneakers μου.

Αν είμαι πιο χαλαρή, ένα φαρδύ φούτερ με το αντίστοιχο παντελόνι ή οτιδήποτε μπορεί να έχει loose γραμμή με sneakers ή τις αγαπημένες μου ugg boots.

Σε κάθε περίπτωση, προτίμησε μαλακά υφάσματα σε χαλαρή γραμμή, όταν εργάζεσαι από το σπίτι, καθώς προσδίδουν στο σώμα ελευθερία κινήσεων.

Μπορεί να σας φανεί υπερβολή, αλλά επειδή είμαι λάτρης των κοσμημάτων, δεν αποχωρίζομαι ποτέ τα κρεμαστά του λαιμού, τους χρυσούς μου κρίκους και το ρολόι μου, γιατί εκτός των άλλων έχουν και συναισθηματική αξία για εμένα. Είναι αυτά που λένε ότι περνάνε από γενιά σε γενιά. Οπότε αν και εσύ έχεις κάτι αντίστοιχο, δεν είναι ανάγκη να το αποχωριστείς.

Η αίσθηση του στυλ, δεν έχει κάποιο χωροταξικό περιορισμό, είναι μια προσωπική φροντίδα που αρχίζει και τελειώνει με άξονα τον ίδιο μας τον εαυτό. Γι’ αυτό μην σταματήσεις ποτέ να τους δίνεις το κάτι παραπάνω από όπου και αν βρίσκεσαι!

Share